Eroare
  • JFile: :read: Unable to open file:

Un altfel de Craciun

 

            Port un vis în inimă. Vis ce ar putea prinde aripi o dată cu fulgul de nea, o dată cu următorul tren oprit în gara vieții..

Angola, Louisiana si reabilitarea morala

Angola e un mic orasel in Louisiana, asezat pe malurile vestice ale fluviului Mississippi. E putin cunoscut in America ori restul lumii, dar aici se afla cel mai mare penitenciar din Louisiana si una din cele mai mari si temute inchisori din America. Inchisoarea acopere 18.000 de acri de teren si a fost construita pe o fosta plantatie din Secolul XIX unde munceau mii de sclavi negri. Astazi penitenciarul are 6.300 de detinuti. Inchisoarea e cunoscuta pentru cruzimea ei, fiind poreclita “Abu Ghraib de pe Mississippi”.

Declinul familiei, declinul Europei

Tema de azi ne-a fost inspirata de un dosar publicat pe 25 iulie in ziarul britanic The Guardian: Marriage falls out of favor for young Europeans as austerity and apathy bite”. (“Casatoria scade in popularitate la tinerii europeni afectati de austeritate si apatie”) Il puteti citi aici: http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/jul/25/marriage-young-europeans-austerity Subtitlul e la fel de sombru: expertii pun vina pe schimbarile economice si culturale pentru numarul scazut al nuntilor (“Experts blame economic and cultural changes for decline in weddings”)

Sam Parnia - omul care invie mortii

Ati auzit de Sam Parnia, medicul britanic care pretinde ca invie mortii? A devenit o celebritate mondiala in urma publicarii in 2013 a cartii lui, The Lazarus Effect: The Science that is Erasing the Boundaries Between Life and Death (“Efectul Lazar: Stiinta care elimina granitele intre viata si moarte”). Cartea e fascinanta, si lecturarea ei usoara. In cele 292 de pagini ale ei, cartea descrie ultimele descoperiri in domeniul reanimarii. Invatam din ea ca in ultimele decade, progresul tehnologic in domeniul reanimarii a fost atit de mare, incit, afirma Parnia, se poate vorbi de o adevarata inviere a mortilor.

Cine este cel mai mare dusman al candidaturii lui Peter Costea?

Autor: Vasilica Croitor

Am primit o sumedenie de mesaje private și publice în care eram întrebat de ce am susținut campania lui Peter Costea. Sunt silit așadar să ofer câteva explicații.

În primul rând, nu fac parte din echipa lui Peter Costea, nu mi-a oferit nimic și nu mi-a cerut nimic. Tot ce am făcut în ultima săptămână izvorăște dintr-o preocupare pentru respectarea valorilor creștine în societate.

De ce sa-l votez pe Peter Costea?

Poate vă întrebaţi ce îl deosebeşte pe dl. Peter Costea de ceilalţi candidaţi sau ce atuuri posedă dânsul. În această ediţie a buletinului nostru răspundem la câteva din aceste întrebări:  

1. Dl. Peter Costea este singurul candidat care are o platformă electorală dedicată în întregime familiei şi valorilor familiei şi o platformă electorală pro-viaţă şi pro libertate religioasă.

Universitatea Stanford marginalizeaza crestinii

Se vorbeste mult despre toleranta si nediscriminare in zilele noastre. Dar pentru cei care cer toleranta in modul cel mai zgomotos, toleranta nu are doua sensuri. E unisens. Intoleranta a devenit la moda in campusurile universitare americane. Minoritatile sexuale si grupurile pro-avort promoveaza agresiv o cultura de intoleranta impotriva celor care nu sunt de acord cu ei, in primul rind crestinii. Astazi va dam un exemplu tipic – intoleranta si discriminarea impotriva crestinilor la Universitatea Stanford din California. Libertatea de exprimare  devine tot mai greu de pus in aplicare de grupurile crestine ale acestei Universitati.

Ce e Dragostea?

          A sosit Ziua Îndrăgostiților, sărbătoare, deși păgână la origini, își pune puternic amprenta asupra întregii societăți.

          Ce e Dragostea?  este întrebarea ce a fost și este pe buzele tuturor dintotdeauna.

          Vă propun o incursiune în Tainele Bibliei, singurul loc în care găsim răspuns la orice întrebare.

Ce sa fac cand nu mai pot?

         Sunt momente și situații care ne iau pe nepregătite. Responsabilități, sănătate precară, greutăți în familie, la locul de muncă etc. Infinite probleme par să se adune în viața noastră fără preaviz și începem să ne facem din ce în ce mai mici. Suntem copleșiți.

          Dacă ai ajuns în stadiul de faliment al vieții tale sau crezi că te îndrepți într-acolo, am câteva sfaturi pentru tine! Așadar:

Suntem la inceput de an

Suntem la inceput de an

O noua fila a vietii sta alba, disponibila inaintea noastra pentru a primi docil tot ceea ce-i vom incredinta, tot ceea ce vom insemna asupra ei…bine sau rau, placut si constructiv, lucrand in folosul nostru vesnic sau...

Paseste cu increderea ca inaintea ta, nevazuta, sta o Mana care vegheaza, care survoleaza spatiul pentru tine, adesea netezindu-ti calea, inlaturand obstacole pe care nici nu le banuiesti, nimicind uneori tarii ce se ridica impotriva-ti! ...de-ai sti!

La multi ani, Romani! La multi ani, Radio Filadelfia!

     An de an, România îmbracă haine de sărbătoare. Fie că e legat de apropierea Crăciunulului cu luminiţele sale, fie că e vorba de Ziua Naţională, întreaga ţară se bucură! 
     În oraşe şi sate zburdă mii de luminiţe strălucitoare şi viu colorate. Acum 95 de ani, unirea naţiunii noastre se desăvârşea prin unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, moment mult aşteptat şi dorit!
 
Însă ziua de 1 Decembrie are o semnificaţie specială pentru noi, Radio Filadelfia.

Asteptam parerea ta aici!

Any data to display