Eroare
  • JFile: :read: Unable to open file:

Decizie.. si revizie! Idei despre decizii.

Fie că vrei, fie că nu, fiecare pas pe care-l faci este o decizie. Gânduri şi idei puse în practică... sau pur şi simplu nepăsare. Dumnezeu ne-a lăsat darul alegerii, care, atât timp cât Îi slujim, este o binecuvântare. Închinat, însă, celui rău, ne încătuşează, devenind prizonierii propriei libertăţi.

Venirea la Cruce este o alegere. Momentul în care realizezi că viaţa ta are nevoie de o schimbare. Decizi ca viaţa ta să o dedici Domnului Isus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat, şi te hotărăşti să asculţi vocea „Celui ce te-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” [1 Pet. 2:9]. Viaţa ta prinde culoare Divină, viaţă din Dumnezeu. Însă, acceptarea jertfei Domnului Isus nu ne scuteşte de asumarea unor decizii. Ba mai mult, responsabilitatea creşte. Acum, Duhul Sfânt locuind în noi, ochii ni se deschid, începem să distingem voia lui Dumnezeu.

Ingrijorarea: trecut sau viitor?


Secolul vitezei. Tehnologia progresează... TU stagnezi? 

     Dacă răspunsul tău e negativ, înseamnă că eşti pe drumul cel bun. Viaţa ta îşi urmează lin cursul, plină de bucurie şi reuşită. Totuşi, dacă ezitarea te-a copleşit, am veşti bune pentru tine.

It’s not gay being gay / Nu e "gay" sa fii "gay"

Senatorul Chiuariu este perseverent. Ori incapatinat. Una din noua. Caci saptamina asta si-a pus in aplicare planul alternativ pentru introducerea in Constitutia Romaniei a nediscriminarii bazate pe orientarea sexuala. Adica implementarea viziunii dlui Victor Ponta pentru Romania, o Constitutie “progresista” in rind cu ideologia radicala a Internationalei Socialiste. La insistenta dlui Chiuariu, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat, luni, un amendament de interzicerea a discriminarii in Romania “in orice situatie.”

Olanda, paradis sau iad?

Astazi facem ceva diferit – va dam dumneavoastra, cititorilor, cuvantul. Va ingaduim sa comentati asupra unui subiect de interes pentru multi dintre noi. In martie niste cititoare ne-au atras atentia asupra unui material interesant si informativ privind declinul moral al Olandei. La rugamintea noastra ele l-au tradus si editat. Le multumim si il publicam mai jos. Adaugam si noi, insa, citeva comentarii.

Hristos a Inviat!

Hristos a Inviat!

„Si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant, caci un inger al Domnului s-a pogorat din cer, a venit si-a pravalit piatra de la usa mormantului...”. Matei 28:2


Piatra a fost prăvălită de la ușa mormântului. Sigiliul pus pe mormânt nu L-a oprit, moartea nu L-a putut ţine pe Domnul Isus în adâncurile reci, iar Lumina Lui a triumfat în zori de zi şi peste veacuri.

În dimineața Învierii, Mântuitorul a rupt lanţurile robiei, a călcat blestemul morţii în picioare, a învins păcatul înviind pentru ca noi să primim o viaţă nouă, o viaţă în care să ne bucurăm de darul mântuirii pe care ni l-a oferit.

Dupa 40 de ani: E timpul pentru un nou feminism

Un feminism care promoveaza avortul ca fiind cheia libertatii femeilor nu ne ajuta sa ne dezvoltam, sa ne pastram demnitatea si nu ne fereste de rele. Trebuie sa sprijim femeile pentru ca "alegerea" intre viata si avort sa nu mai fie dificila. Viata e alegerea naturala. Toamna aceasta [anul 2012] nu am reusit sa deschid televizorul, sa-mi deschid browserul sau sa ma plimb pe strazile din Washington DC, fara sa-i aud, sa citesc sau sa-i vad pe sustinatorii  avortului protestand impotriva Razboiului impotriva Femeilor. [Nota AFR: The War on Women / Razboiul impotriva femeilor, sloganul miscarii feministe in alegerile prezidentiale din 2012]  

Razboiul femeilor impotriva avorturilor

Paginile istoriei sunt pline de ironii. Lupta femeilor pentru avort si impotriva lui e una dintre ele. Zeci de ani inainte de anii 50 si 60 cind avortul a fost legalizat in tarile occidentale, femeile au luptat energetic pentru a li se recunoaste un drept la avort. Rusia sovietica si tarile comuniste au legalizat avortul ex oficio in numele pretentiei comunismului de a fi eliberat femeia de sub tutela barbatului si de a o face egala cu el. Vremurile insa s-au schimbat. Avortul si dreptul la avort si-au pierdut, in timp, alura.

Valentine's Day. Paganism sau crestinism?

Valentine’s day este o zi de mare sărbătoare pentru toţi îndrăgostiţii, dar şi un prilej de multiplicare a profiturilor pentru comercianţi.

De Valentine’s Day, vânzările florăriilor cresc cu peste 300% față de o zi obișnuită, astfel că în majoritatea cazurilor se înregistrează încasări cât într-o lună întreagă, potrivit estimărilor unui site de profil. Alături de flori și de felicitările de Valentine's Day, ciocolata se numără printre cele mai populare cadouri oferite cu această ocazie.  În jurul anului 1800, frații Cadbury au înființat în Anglia un magazin unde produceau și vindeau ciocolată pentru cetățenii obișnuiți. Anul 1861 a fost anul apariţiei primei cutii de ciocolată în formă de inimă pentru Valentine's Day, potrivit thehappychocolatier.com. De atunci, ciocolata a fost asociată tot mai mult cu Valentine's Day.

S-a sfarsit!

A mai trecut un an, încă o vreme... A fost soare... au fost și nori. Dar, Doamne, Tu ai fost cu noi!

Clipele au trecut, lunile repede s-au scurs. Tatăl ne-a îngăduit încă un an, îndurarea Lui ne-a vegheat alergarea! Binecuvântările Sale le-a revărsat la fiecare răsărit de soare, am văzut măreția-I în fiecare apus de soare... A păstrat marea lângă noi, recoltele le-a atins, totul a fost din belșug!

Ce sarbatoresti, tu, crestine?

Ce sărbătoreşti, tu, creştine? Ce lucru măreţ te face să alergi până la epuizare? Să fie dragostea, bucuria, să fie oare ...  lipsa de ocupaţie? 

A venit luna în care umblăm încoace şi încolo după cadouri, ornamente şi mâncare. Un timp în care, calendarul spune, sărbătorim „Crăciunul”. Dacă până acum toata lumea era preocupată cu treburile ei, acum feţele sunt mai destinse, buzele mai zâmbitoare. E sezonul în care ajutăm săracii, mergem la biserică şi ascultăm colinde.

Asteptam parerea ta aici!

Any data to display