Traducatorii Bibliei vor sa termine pana in 2025

Traducatorii Bibliei vor sa termine pana in 2025

Wycliffe Bible Translators, organizaţia care are misiunea de a traduce Biblia în toate limbile Pământului până în 2025, a declarat că aceasta este prima dată în istorie când numărul limbilor în care este tradusă Biblia l-a depăşit pe cel al limbilor în care mai trebuie tradusă.Acestui demers s-au adăugat voluntarii de la The Seed Company şi SIL International. Până acum, aceştia au reuşit să traducă Biblia în 2.075 de limbi diferite, vorbite de 5,4 miliarde de locuitori.

În prezent, mai există 1.967 de limbi şi dialecte în care Biblia trebuie tradusă. Acestea sunt vorbite de o populaţie de aproape 210 milioane de locuitori.

În afară de traducerea Bibliei pentru milioane de oameni, organizaţiile ajută comunităţile locale cu proiecte economice, asistenţă medicală şi educaţie.


Sursa: semneletimpului.ro

Asteptam parerea ta aici!

Radio Filadelfia FiladelfiaRadio

O lume întunecată, luminată doar de rugurile pe care femei oprimate sunt arse de vii. Aceasta este lumea românească… https://t.co/vAQkA1Ymro

19 Oct
Radio Filadelfia FiladelfiaRadio

Libertatea religioasă, libertatea de exprimare și libertatea de conștiință sunt puse din nou în balanță cu antidisc… https://t.co/KQuhzThoHe

19 Oct
Radio Filadelfia FiladelfiaRadio

https://t.co/lp7VNvXs4x

17 Oct