Eroare
  • JFile: :read: Unable to open file:

Dr. Emanuel Contac: De ce scrisoarea mitropolitului Andrei Andreicut este neprincipiala si contrara literei si spiritului Constitutiei?

Proiectul înființării unei universități creștine la Florești, aproape de Cluj, a stârnit reacții vehemente din partea ierarhului ortodox local.

Dacă în România prezentă sunt posibile astfel de imixtiuni ale religiosului în administrația locală, cum o fi fost în interbelic, când episcopii erau de drept membri ai Senatului României?

Nu pot să nu observ amara ironie a anilor de după cel de-Al Doilea Război Mondial: un guvern ateu a acordat mișcării penticostale din România recunoașterea pe care un regim liberal, în anii interbelici, a refuzat-o. A refuzat-o, desigur, în principal ca urmare a opoziției clericilor ortodocși de la Ministerul Cultelor.

Biserica Ordodoxa ar vrea interzicerea unei universitati crestine la Cluj

Biserica Ordodoxa ar vrea interzicerea unei universitati crestine la Cluj

Asociaţia Pro-Integritatea doreşte să investească 38 de milioane de euro într-o universitate în comuna clujeană Floreşti. Mitropolia ortodoxă sare la beregata consilierilor locali şi a primarului acuzând investiţia de prozelitism. Un preot greco-catolic îi acuză la rându-i pe ortodocşi de abuz şi spune că aceştia nu respectă dictoanele bisericeşti. Un avid apărător al ortodoxiei este prefectul Gheorghe Vuşcan, care recent a primit distincţia Crucea Transilvaniei de la Andrei Andreicuţ. Gazeta de Cluj vă prezintă punctul de vedere al celor mai importanţi factori de decizie.

Prezentare proiect Universitatea Crestina Penticostala Cluj-Napoca

Mesajul Conducerii Cultului Penticostal prezentata in revista Cuvântul Adevărului, Nr. 23 din 16.01.2013:

Către Bisericile Penticostale din România şi Diaspora Iubiţi fraţi,

Vă salutăm cu toată dragostea în Numele Domnului nostru Isus Hristos şi vă dorim un an binecuvântat cu multă sănătate, pace, bucurie şi rodnicie în slujirea lui Dumnezeu.

Peter Costea candideaza pentru Parlamentul European

Peter Costea

La 29 Noiembrie 2013, la Arad, avocatul american de origine română Petre Costea şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la alegerile europarlamentare din 2014. Principale subiecte care vor fi în atenţia domniei sale, fac referire la familie, valorile creştine şi susţinerea micilor întreprinzători.

SOCANT: Pastor bistritean si fiul sau, omorati

 

O teribilă crimă a avut loc în Aciua, Satu Mare. Adrian Blaga era pastor asistent la biserica penticostală „Calvary Chapel" din Bistriţa şi conducea o fundaţie denumită „Începuturi noi" („New beginnings"). El era caracterizat de apropiaţi ca un „un om de valoare" al comunităţii din care făcea parte. 

Asteptam parerea ta aici!

Any data to display