Stimaţi fraţi şi surori de credinţă,
Pentru cei care aşteptaţi „un gând” în perioada pe care o parcurgem, vreau să amintesc următoarele:
1. În conformitate cu învăţătura Sfintelor Scripturi, fiecare credincios are dreptul şi responsabilitatea la închinare privată şi publică.
2. În conformitate cu Statutul Cultului, „Bisericile creștine baptiste se organizează și funcționează în mod autonom.”( Art 1 Alin c.), „Biserica locală își organizează liber și autonom serviciile divine,…” Art. 18. – (1)
3. Pentru Hotărârea nr 6 din 09.03 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, așteptăm clarificări de la organele competente.
În consecinţă:
1. Fiecare credincios va decide unde şi cu cine se închină în perioada următoare, asumându-şi „riscul” în relaţia cu Creatorul.
2. Fiecare familie va decide unde şi cu cine se închină în perioada următoare, asumându-şi „riscul” intrării în contact cu alte persoane.
3. Fiecare adunare locală va decide locul, timpul și modul în care își va desfășura serviciile de închinare publică.
Sfatul meu personal este următorul:
1. Să ne încredem în Dumnezeu. Să ne rugăm cu credinţă pentru protecţia celor sănătoşi şi pentru vindecarea celor bolnavi. Domnul este atotputernic, iubitor şi poate interveni oricând, oriunde şi pentru oricine în mod miraculos.
2. Să nu creăm panică. Să nu ne irosim timpul răspândind toate „poveştile” pe care le auzim de oriunde. Să nu acţionăm ca şi cum Dumnezeu nu ar exista, nu ar mai fi în control sau nu ar mai fi iubitor de oameni şi atotputernic. Indiferent de ce se întâmplă în lume şi în jur, Domnul nostru are toate situaţiile sub control. Şi în cazul de faţă, adevărul biblic rămâne valabil. „De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28) „O mie să cadă alături de tine, şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia.”(Psalmi 91:7)
3. Să nu emitem judecăţi. Să nu îi judecăm sau să-i condamnăm pe fraţii, familiile sau adunările care iau decizii diferite de ale noastre. Dacă Dumnezeu i-a călăuzit în alt fel, dacă situaţia lor este diferită, nu suntem noi în măsură să hotărâm în dreptul lor. Fiecare persoană sau adunare răspunde în mod personal în faţa lui Dumnezeu.
4. Să colaborăm. Să încercăm să fim la curent cu deciziile emise de organele competente. În limita posibilităţilor, fără să renunţăm la închinarea vitală în aceste vremuri tulburi, să punem în aplicare măsurile necesare pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiilor cu Coronavirusul SARS-COV-2.
5. Să mărturisim Evanghelia. Cea mai mare nevoie a oamenilor în aceste zile continuă să rămână nevoia cunoaşterii Domnului Isus Cristos. Când liderii noştri Îl vor cunoaşte în mod personal şi biblic pe Împăratul Împăraţilor şi Domnul Domnilor, vor înţelege situaţia mult mai bine şi vor lua decizii mult mai înţelepte. Când semenii noştri Îl vor cunoaşte pe Isus Cristos cel viu aşa cum este, vor avea mai multă pace, mai multă încredere, mai multă iubire de Dumnezeu şi de oameni.
În concluzie, ca urmaşi ai Domnului Isus Cristos și sub protecția lui Dumnezeu care are toată puterea în cer şi pe pământ, rămânem liniştiţi, ne încredem în El, ne informăm, respectăm normele de igienă şi ne împlinim mandatul: mărturisim Evanghelia.
Astăzi, mai mult ca oricând, oamenii trebuie să audă că Isus Cristos există, este viu, ne iubeşte, ne poate proteja, ne poate linişti şi ne poate ajuta să fim o binecuvântare pentru semenii în nevoie.
Cu preţuire şi rugăciuni,
Viorel Iuga
Sursa: Viorel Iuga