Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Am decis sa ma alatur celor putini…

Scriitorul Psalmului 14 nu poate sta nepăsător. El este interesat de realitatea din jurul lui. În dorinţa de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă, el face o radiografie generaţiei în care trăieşte. Rezultatul este surprinzător şi umilitor. Deşi nu era normal să fie aşa, constatarea este că semenii au înnebunit, s-au stricat. Oamenii, cu grămada, Îl neagă pe Dumnezeu şi au abandonat binele. Apoi, psalmistul privește înspre Dumnezeu.

Fără să ne spună la ce se aștepta, psalmistul mărturisește că și în situaţia respectivă, Domnul continuă să Se uite şi să îi caute, să îi observe pe cei neprihăniţi. Ne putem imagina câtă bucurie ar fi avut să mai găsească un Iov sau un Samuel? Putem simţi câtă durere a avut în suflet când a realizat că toţi s-au stricat?
Ai făcut recent o radiografie generaţiei noastre? Care este constatarea ta? Nu ai fost silit să recunoști că oamenii s-au stricat? Ai evaluat atent și propria viață? Ce ai constatat? Te încadrezi bine în generaţia prezentă sau eşti un om deosebit?
Dragul meu, Domnul nostru continuă să privească zilnic întreg pământul. Va fi rezultatul căutărilor Lui acelaşi ca altădată sau unul diferit? Va mai găsi Domnul oameni cu teamă de El, oameni care fac binele sau va constata că s-au stricat toți? Nu ai vrea să fi măcar tu unul dintre neprihăniții doriți și apreciați de El? Știi ce frumos ar fi ca cei din casa ta să fie altfel decât lumea rea și păcătoasă?
Vreau să îți fac o mărturisire. Eu am decis să fiu printre cei puțini, care aleargă pe calea îngustă. Nu este ușor, nu reușesc întotdeauna, dar nici nu am renunțat la decizie. Apoi, mă rog zilnic ca și cei dragi să aleagă tot gruparea oamenilor neprihăniți. Cât ține de mine, încerc să îi ajut pe cât mai mulți să dorească și să investească într-o trăire care îi produce bucurie Domnului nostru Isus Cristos.
De pe poziția unui luptător slab dar perseverent, îți adresez o rugăminte: indiferent cât de mulți alegă păcatul, tu alege neprihănirea. Indiferent cât de mulţi se strică, tu caută să rămâi curat. Indiferent cât de mulţi iubesc răul, tu iubeşte-L pe Domnul şi iubeşte binele. Fă în aşa fel ca tu să fii excepţie, nu parte din gloata murdară. În felul acesta vei atrage atenția lui Dumnezeu, vei produce bucurie Domnului Isus, vei primi puterea Duhului Sfânt și vei fi un model și un motiv de încurajare pentru sfinți.


Viorel Iuga, presedintele Uniunii Baptiste din Romania