Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Decizie.. si revizie! Idei despre decizii.

Fie că vrei, fie că nu, fiecare pas pe care-l faci este o decizie. Gânduri şi idei puse în practică… sau pur şi simplu nepăsare. Dumnezeu ne-a lăsat darul alegerii, care, atât timp cât Îi slujim, este o binecuvântare. Închinat, însă, celui rău, ne încătuşează, devenind prizonierii propriei libertăţi.

Venirea la Cruce este o alegere. Momentul în care realizezi că viaţa ta are nevoie de o schimbare. Decizi ca viaţa ta să o dedici Domnului Isus Hristos, singurul Dumnezeu adevărat, şi te hotărăşti să asculţi vocea „Celui ce te-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată.” [1 Pet. 2:9]. Viaţa ta prinde culoare Divină, viaţă din Dumnezeu. Însă, acceptarea jertfei Domnului Isus nu ne scuteşte de asumarea unor decizii. Ba mai mult, responsabilitatea creşte. Acum, Duhul Sfânt locuind în noi, ochii ni se deschid, începem să distingem voia lui Dumnezeu.

 Unii susţin puterea vrăjitoarelor, ritualurilor şi citirii în cafea. Fel de fel de tehnici de manipulare sunt în continuă dezvoltare. Însă, acum îţi propun să ne aplecăm asupra singurei Cărţi care a parcurs istoria, rămânând vie şi lucrătoare şi astăzi.

Aşadar, cum luăm decizii conform Bibliei?

Primul lucru pe care trebuie să-l dorim este supunerea minţii noastre. Astfel, „orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” [2Corint. 10:5b]. Abia după ce îmi predau total voinţa Domnului, inima mea poate respira aerul libertăţii în Isus Hristos şi poate exclama: „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.” [Ps. 119:105].

Adâncirea în Scripturi şi cunoaşterea în profunzime a Harului nemeritat este promisă încă din vechime, însă puterea acestei promisiuni rămâne neschimbată: „Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă la ea zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.” [Ios. 1:9].

Al doilea lucru pe care trebuie să-l facem este de a cere înţelepciune. „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată.” Însă cererea trebuie să fie făcută „cu credinţă, fără să se îndoiască deloc: pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo.” [Iacov 1].

În al treilea rând, „când nu este chibzuinţă, poporul cade; dar biruinţa vine prin marele număr de sfetnici.” [Prov. 11:14]. Găseşte persoane de încredere, călăuzite de Duhul Sfânt, care te pot sfătui în procesul alegerii. Nu uita, importanţa părtăşiei este crucială. Fii parte a unei comunităţi sănătoase şi implică-te în Lucrarea Domnului.

Dacă ai făcut toate aceste lucruri şi dacă Domnul încă nu ţi-a arătat drumul pe care să o apuci, al patrulea lucru, etapă care îţi va modela şi lucra răbdarea şi credinţa, este aşteptarea. Pentru că „bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.” [Plâng. 3:26]. De multe ori ne grăbim să schimbăm ceea ce ni se pare că are nevoie imediată de schimbare, uitând că „toate îşi au vremea lor, şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” [Ecles. 3:1]. Uneori dorim să facem o alegere, deşi ea nu este necesară în acel moment.

În încheiere, rămâi cu gândul acesta: „orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” , „recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.” [Iac. 1:17, Prov. 3:6].

Alege înţelept!


Articol realizat de Cristina Dragoman.