Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Comunicat din partea Comunității Baptiste Timișoara cu privire la COVID-19

Iubiți credincioși,

Având în vedere evoluția situației naționale și internaționale cu privire la COVID-19 (coronavirus), vă comunicăm următoarele:

  • Situația de față este o nouă provocare la rugăciune și încredințare în mâna lui Dumnezeu, Cel care este suveran și care are în control toate lucrurile. Ne reafirmăm încrederea că Dumnezeu este Stăpânul și are un plan și cu acest context global, iar voia lui suverană prevalează. Vă îndemnăm la rugăciune și încredere în Dumnezeu pentru depășirea acestei perioade critice.
  • Având în vedere reglementările legale și sfaturile specialiștilor în domeniu, vă recomandăm să țineți cont de toate aceste reglementări și să vă adaptați întâlnirile, serviciile religioase și închinarea în funcție de cadrul legal și de contextul de anticipare și de prevenție a unor situații nedorite. În același timp vă rugăm să aveți grijă de unde vă luați informațiile și să nu induceți panică în mod nejustificat. 
  • Recomandăm instruirea membrilor care se ocupă de ordine interioară cu privire la regulile elementare de prevenție și asigurare a unor condiții specifice situației cu care ne confruntăm. În același timp recomandăm tuturor membrilor să țină cont de regulile minime de igienă și de raportare față de alte persoane (evitarea salutului prin strângerea mâinii).
  • Recomandăm tuturor membrilor bisericilor care sunt în vârstă sau cu factori de risc crescut de îmbolnăvire să evite orice fel de întâlniri publice ale bisericilor cel puțin în perioada următoare, până la ridicarea restricțiilor de către autorități. Vă asigurăm că vom continua să ne rugăm specific pentru cei singuri, bolnavi sau care sunt izolați la domiciliu.
  • Recomandăm celor implicați în proiecte sociale care implică un contact direct cu persoane în vârstă sau cu imunitate scăzută să își regândească strategia de ajutorare a acestor persoane pentru a preveni orice fel de îmbolnăvire sau răspândire a bolii.
  • Recomandăm persoanelor care au călătorit sau călătoresc în zone de risc, la fel ca și persoanelor care intră în contact cu astfel de persoane, să evite slujbele sau activitățile religioase până când sunt siguri că nu prezintă un risc de îmbolnăvire pentru ceilalți. În același timp recomandăm persoanelor care prezintă semne de îmbolnăvire să se adreseze imediat celor abilitați să se ocupe de situația lor.
  • Vă rugăm să nu ezitați să ne contactați sau să cereți ajutor în situațiile în care sunteți în carantină sau izolare. Vă asigurăm de tot sprijinul și suportul material și spiritual.

Credem și mărturisim că Domnul este Păstorul nostru în această situație, la fel de mult cum credem că Biserica este a Lui și îi va purta de grijă așa cum doar El poate să o facă în suveranitatea Lui. Situația de față reprezintă chiar o oportunitate de a găsi în mod creativ noi mijloace de închinare, slujire și de propovăduire a Evangheliei, cu respectarea legilor și recomandărilor în vigoare, din dragoste pentru Dumnezeu și pentru oameni. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă întărească în nădejde! 

Preşedinte, Secretar, Pastor, Ionel Tuţac Pastor, Florin Iosub