Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Comunicat de presa despre revizuirea constitutiei al Uniunii Baptiste din Romania

Comunicat de presa

Bucuresti, 07 iunie 2013

 Analizând demersul Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si a Senatului de Revizuire a Constitutiei, Cultul Crestin Baptist din România (Uniunea Bisericilor Crestine Baptiste din România) reafirma principiile exprimate în data de 18.03.2013 care au fost înaintate Comisiei Comune a Camerei Deputatilor si a Senatului de Revizuire a Constitutiei din Parlamentul României prin care solicita formularea art. 48 al. (1) în noua Constitutie în urmatorii termeni: Familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între barbat si femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si îndatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor.

 

Cultul Crestin Baptist din România a luat act si saluta decizia de adoptare a amendamentului care prevede ca familia se întemeiaza pe casatoria liber consimtita între un barbat si o femeie, sintagma care înlocuieste cuvântul soti, prezent în actuala Constitutie, considerând ca formularea adoptata reflecta adecvat modul de întelegere a conceptului de familie de catre poporul român.

Cultul Crestin Baptist din România considera, în conformitate cu principiile exprimate în data de 18.03.20013, ca este necesara reafirmarea în noua Constitutie a libertatilor democratice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Noua Constitutie trebuie sa cuprinda, în acceptiunea Cultului Crestin Baptist din România si în conformitate cu practicile internationale cu privire la drepturile si libertatile religioase, libertatea de alegere a religiei, libertatea educatiei religioase si libertatea de manifestare a religiei.

Cultul Crestin Baptist din România îsi reafirma speranta ca prezentul demers de revizuire a Constitutiei are ca prim obiectiv întarirea setului de valori democratice si doreste ca binecuvântarea lui Dumnezeu sa fie prezenta în acest demers important pentru democratia si natiunea româna.

Dr. Otniel Ioan Bunaciu
Presedinte, Cultul Crestin Baptist din România

Sursa: revistacrestinulazi.ro