Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Cum influenteaza religia comportamentul uman

Cercetorii Universităţii Columbia au realizat un studiu în care au analizat influenţa religiei asupra comportamentului şi vieţii sociale a individului, notează Daily Mail.

A rezultat că religia are o influenţă pozitivă asupra comportamentului uman, şi că oamenii religiosi sunt mai oneşti, generoşi, şi dispuşi să ofere ajutor fără a primi ceva în schimb.

Studiul a arătat că între convingerile religioase şi comportamentul pro social există o strânsă legătură. Cei mai mulţi voluntari vin din rândurile acestui segment al populaţiei. Mai mult, aceşti oameni nu ar putea să trişeze la un joc, sau să înşele pe cineva, au mai spus specialiştii.

Acţiunile caritabile şi donaţiile au în spatele lor, de cele mai multe ori, oameni cu o conduită religioasă strictă. Comportamentul generos al acestui segment al populaţiei se datorează, în primul rând, fricii de Divinitate.

Copiii care au participat la studiu şi care au fost puşi în faţa unor situaţii în care trebuiau să fie necinstiţi au spus că…prinţesa Alice îi veghează de undeva de sus şi nu îi lasă să se comporte urât!

Sursa: www.evz.ro