Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Gandul: Hillsong, noul fenomen religios care aduna sute de mii de tineri la intruniri

Un australian bine făcut şi bronzat, în vârstă de 32 de ani, având tatuat pe biceps cuvântul “credinţă” strigă în faţa unei mulţimi în delir, cu smarthphone-urile în mâinile ridicate: „Să câştigăm acest oraş împreună! ” Mulţimea nu are nevoie de mai mult, izbucnind în urale. Tineri devotaţi lui Isus au venit din toată ţara la Teatrul Belasco din Los Angeles, dornici să ajute o megabiserică australiană penticostală, care îşi face tot mai mulţi adepţi în întreaga lume, să îşi stabilească primul avanpost pe Coasta de Vest a Americii, scrie nytimes.com

Biserica penticostală Hillsong, a devenit un fenomen, valorificând şi modelând tendinţele din evanghelism şi din cultura creştină a tinerilor, notează nytimes.com. Afiliată Bisericii Creştine Australiene, Biserica Hillsong, a cărei muzică a ajuns în topurile australiene cu mai multe albume, se adresează tinerilor creştini din marile oraşe, unde credinţa pare demodată.

După unele estimări, la întrunirile organizate de aceasta ar participa 100.000 de persoane în fiecare sfârşit de săptămână, având 10 de milioane de adepţi pe social media, 16 de milioane de albume de muzică vândute, cu cântecele sale înterpretate în biserici din Uzbekistan, până în Papua Noua Guinee.

Continuarea pe gandul.info