Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

SI TOTUSI, ESTE PERSECUTIE RELIGIOASA

Absolut, dar absolut toate clarificările referitoare la cazul Bodnariu, cum că ar fi despre abuz și nu despre „radicalism creștin” și „îndoctrinare religioasă” sunt bazate pe două surse: documentele emise de Barnevernet și afirmațiile altora despre afirmațiile altora care au auzit de la alții că alții au zis că altora nu li se pare că alții ar fi zis despre alții că…

Că unele bloguri și comentarii personale pe social-media reproduc aceste aberații, nu mă mir. Cei care ne acuză că de ce, cum și cine facem ceva despre familia Bodnariu, ei înșiși n-ar putea răspunde acestor întrebări despre de ce nu-și țin dumnealor gura. Dar, deh, dacă au dreptul…

Însă media, instituțiile tradiționale pentru care jurnalismul este o profesie nu un hobby, acestea mă umplu de uimire!

 Nu cele norvegiene care, după cum am documentat clar în alte intervenții, chiar cele de acum între ghilimele „creștine” sunt într-un concubinaj aproape slugarnic și pe față cu statul și instituțiile sale, ci chiar unele românești.

Așa că, este sau nu este cazul Bodnariu un caz de persecuție religioasă? Este, cum să nu fie! 

Că Barnevernetul zice că nu, că a scos din limbajul și documentația sa acele fraze care evidențiau origina întregului calvar al familiei Bodnariu, acest lucru n-ar trebui să ni se pară incredibil tocmai nouă care am stat câteva decenii dub talpa comunistă. „Da dom’le da’ ăștia nu sunt comuniști, Norvegia e o țară democratică!” Serios? De ce, că zic ei? Dar comuniștii nu ziceau că sunt cu democrația și puterea și voința poporului etc. șamd?

În spatele fațadei tencuită cu grijă de statul norvegian este un sistem intolerant, iresponsabil, insensibil și ireversibil: el, sistemul, mă tem că nu mai poate fi reformat ci doar demolat din temelii.

Că ministrul de externe indian a venit acum câțiva ani la cel norvegian și i-a dat 72 de ore să trimită în India copiii răpiți unei familii de indieni, că dacă nu… (bine, discuția era purtată între peste un miliard cu vreo 5 milioane) dovedește că Norvegia știe – atunci când are de ce – și de frică. A încercat și președintele ceh aceeași rețetă, dar n-a mers, în principal pentru că marea parte a cehilor sunt în… Cehia, iar cei care nu sunt n-au structuri de mobilizare cum ar fi… bisericile!

Românii sunt peste tot și au biserici puternice peste tot! Evanghelicii sunt – încă – practicanți și asta ajută mult.

Mai în glumă mai în serios, spuneam zilele trecute că prima clădire construită pe vreo altă planetă va fi o biserică… românească!

Ceea ce nu au românii, nu au o clasă politică formată din oameni care să vadă dincolo de propriul lor interes politic și nu numai, adică să fie mai mult oameni decât politicieni și NU mai mult politicieni decât oameni!

Un caz clar: 

O MIE DE ROMÂNI-AMERICANI ÎN WASHINGTON DC! EU PERSONAL NU AM CERUT O ÎNTREVEDERE LA AMBASADA ROMÂNIEI ȘI, DACĂ NU IEȘEA PE ALTE SURSE N-AȘ FI RECLAMAT NIMIC!

DAR, CA AMBASADĂ, CÂND O MIE DINTRE CETĂȚENII TĂI, DINTRE CARE MULȚI TE-AU SUSȚINUT GUVERNULE!, DECI CÂND EI SUNT ÎN STRADĂ PENTRU O CAUZĂ UMANITARĂ, CÂND EI AU CHELTUIT PESTE $300 000 CA SĂ VINĂ LA CÂTEVA STRĂZI DE TINE, TU ÎȚI ÎNGHIȚI TELEFONUL ȘI TE ASCUNZI?

PĂI ȘI DACĂ N-AVEAM DREPTATE, DACĂ ERA RESPECT ȘI BUN SIMȚ, VENEAI SAU NE CHEMAI SĂ NE SPUI VERDE ÎN FAȚĂ!

DIN NOU, CĂ N-A VRUT CINEVA, CĂ NU I-A DAT VOIE ALTCINEVA, NU MĂ INTERESEAZĂ!

DAR ACEASTĂ IPOSTAZĂ, MĂRUNTĂ SAU NU ÎN TOT DECORUL ACESTUI DEMERS, ESTE O RADIOGRAFIE ÎN HIGH DEFINITION A SINDROMULUI POLITIC PE CARE L-AM SESIZAT ÎN ULTIMELE DECLARAȚII PREA DIPLOMATICE ȘI PREA PUȚIN UMANE ALE GUVERNULUI! ÎN CELE DIN URMĂ SE VOR MIȘCA PENTRU CĂ N-AU ÎNCOTRO, DAR PREA TÂRZIU CA SĂ NE SCHIMBE IMPRESIILE!

Deci, avem cauze nobile, avem oameni buni pretutindeni și avem dorința de a face ceva! Ce nu prea avem, cu unele excepții pe care le-ați văzut de la început intervenind curajos în favoarea familiei Bodnariu, nu avem reprezentare…

sursa: https://popaspentrusuflet.wordpress.com/2016/01/14/si-totusi-este-persecutie-religioasa/