Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Papa Benedict al XVI-lea demisioneaza

Papa Benedict al XVI-lea şi-a anunţat demisia. Retragerea oficială va avea loc pe 28 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, citat de agenţia ANSA. Următorul Papă va fi ales până la sfârşitul lunii martie. „Papa a anunţat că va renunţa la ministerul său la ora 20.00 (21:00 ora României), la 28 februarie. Atunci va începe perioada „sede vacante” (locul vacant)”, a precizat purtătorul de cuvânt Federico Lombardi, într-un anunţ fără precedent în istoria Biserii Catolice.

Conform purtătorului de cuvânt al Vaticanului, un nou Papă urmează să fie desemnat „pentru Paşti”, la 31 martie, după demisia lui Benedict al XVI-lea, care va intra în vigoare la 28 februarie. „Ar trebui să avem un nou Papă pentru Paşti”, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa părintele Federico Lombardi, adăugând că un conclav ar urma să fie organizat în următoarele 15-20 de zile după demisie. Într-o carte din 2010, Papa a vorbit despre posibilitatea demisiei în cazul în care nu se va mai simţi în stare să continue. Fostul cardinal Joseph Ratzinger a devenit Papă în 2005, la vârsta de 78 de ani.

Pentru a-şi exprima surpriza, decanul cardinalilor, monseniorul Angelor Sodana, a vorbit despre un „trăsnet pe cerul senin”. De asemenea, şeful Guvernului italian Marion Monti s-a declarat „foarte zguduit de acest anunţ”.

Sursa: antena3.ro