Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Ce sa fac cand nu mai pot?

         Sunt momente și situații care ne iau pe nepregătite. Responsabilități, sănătate precară, greutăți în familie, la locul de muncă etc. Infinite probleme par să se adune în viața noastră fără preaviz și începem să ne facem din ce în ce mai mici. Suntem copleșiți.

          Dacă ai ajuns în stadiul de faliment al vieții tale sau crezi că te îndrepți într-acolo, am câteva sfaturi pentru tine! Așadar:

           1. Regăsește-te. Acceptă-ți falimentul și evaluează-ți viața. Adună toate plusurile și minusurile și vezi ce rezultă. Unde ai greșit, ce e de schimbat?

          Amintește-ți de visurile și planurile de odinioară și concentrează-ți atenția pe ceea ce ești acum. Analizează, decide și renunță la ce nu îți mai trebuie. Dar cel mai mult, regăsește-ți zâmbetul și acceptă că ești om și nu ești perfect.

          2.  Caută ajutor la Sursă. Toate relațiile cu cei din jurul nostru nu vor echivala vreodată relația cu Dumnezeu. Apleacă-te în rugăciune și cere-I înțelepciune, răbdare și mai ales dragoste. Nu uita că „dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”  [2 Corint. 5]

          Amintește-ți că „tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.”  [Ioan 1]

          De aceea, tu ai acum un alt status. Ești fiu de Dumnezeu. Ridică-ți fruntea și privește în Sus! Amintește-ți promisiunea și porunca Domnului: „Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.” [Ioan 14]

          Pentru că de multe ori răspunsul la cererile noastre nu vin așa cum dorim noi:

          3. Rabdă. Astfel, „să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic.”

           În loc de concluzie, vreau să rămâi cu aceste versete și să le aplici în toate zilele vieții tale:

„Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.

Nu vă îngrijoraţi, dar, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi.

Ajunge zilei necazul ei.” [Matei 6]

 

Fii binecuvântat!

 Articol realizat de Cristina Dragoman