Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

185 000 de credinciosi baptisti afectati de conflict in Africa

Singa-Gbazia Nicolas Aime Simplice, președintele Bisericilor Crestine Baptiste din Republica Central Africana a comunicat reprezentantilor Aliantei Mondiale Baptiste ca situatia din republica este precara. O coalitie de rebeli au cucerit cateva orase si au ajuns la portile capitalei. Intentia lor este, a spus presedintele Bisericilor Baptiste, de a-l inlatura pe presedintele republicii si de a instaura un regim islamic asemanator cu cel din tara vecina, Mali.

Simplice se refera la insurgentii din Mali care au demarat luptele impotriva regimului din tara respectiva in luna ianuarie a anului 2012 si au cerut independenta sau o autonomie mai mare pentru aceasta parte a tarii. Cel putin cativa dintre insurgentii din Mali sunt marxisti declarati.  

Rebeliunea din Republica Central Africana este de fapt un conflict intre guvern si rebeli, multi dintre acestia fiind implicati si in conflictul din 2004-2007. In prezent rebelii au castigat cateva orase din centrul si estul tarii. Ofensiva a inceput in decembrie cand un grup inarmat a cucerit orasele N’Délé, Sam Ouandja and Ouadda. Ulterior conflictul a escaladat.

Roulette CrapsBonus CrapsSlot Real el dorado slot

Simplice spune ca viata a devenit foarte grea in special pentru refugiatii din calea rebelilor. Un numar de biserici baptiste au fost deteriorate sau chiar distruse in acest conflict. Simplice invita credinciosii baptisti la rugaciune pentru pace si stabilitate in tara.

In momentul de fata sunt patru organizatii baptiste situate in zona vorbitoare de limba franceza a tarii care cuprinde un numar de 185 000 de credinciosi si 800 de biserici.

Sursa: revistacrestinulazi.ro