Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Alianta Evanghelica reactioneaza la jignirile lui George Becali

Alianta Evanghelica din Romania, prin presedinte Virgil Achihai, reactioneza printr-o adresa trimisa Presedintelui CNA, Rasvan POPESCU, la jignirile si dezinformarile aduse de dl. George Becali intr-o emisiune de televiziune credinciosilor baptisti si neo-protestanti in general.

 

Mai jos puteti citi scrisoare catre CNA:

CATRE: CONSILIUL NATIONAL AL AUDIOVIZUALULUI
Domnului Pregedinte Rasvan POPESCU

Alianta Evanghelica din Romania, ce grupeaza Cultul Baptist, Cultul Penticostal si Biserica Crestina dupa Evanghelie, se adreseaza CNA-ului – în calitate de garant al interesului public în domeniul audiovizualului – solicitandu-va un punct de vedere oflcial privind emisiunea difuzata pe postul de televiziune Romania TV din data de 23 noiembrie 2012, moderata de Ionela Anastase.

Cu aceasta ocazie, invitatul a exprimat opinii proprii în legatura cu participarea cetatenilor la vot si totodata, în total dispret fata de valorile crestine pe care domnia sa le sustine public cu orice ocazie, a facut declaratii jignitoare si defaimatoare la adresa crestinilor neo-protestanti din România.

Consideram absolut necesar ca CNA-ul, în calitate  de organism cu atributii în protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, si in mod deosebit cele religioase în acest caz, sa isi exprime punctul de vedere.

Totodata CNA-ul, avand responsabilitatea urmaririi modului în care publicul este informat corect si impartial de catre furnizorul de informatii, consideram ca are obligatia sa analizeze modul in care România TV, si in special moderatorul emisiunii, si-au indeplinit cu buna credinta aceasta obligatie.

In opinia noastra, CNA-ul trebuie sa intervina in pastrarea nealterata a liberei exprimari in spatiul public, atentionand cu fermitate pe toti acei furnizori de informatii ce  cauta audienta prin invitarea unor oameni care nu pot îngelege ca au si îndatoriri si responsabilitati, si care spun ce gândesc, dar nu întotdeauna si gândesc ce spun.

Cu stima,
Virgil ACHIHAI
Presedinte

Puteti citi aici scrisoarea adresata de Virgil ACHIHAI, presedintele Aliantei Evanghelica din Romania Consiliului National al Audiovizualului.

Urmariti secventa aici http://youtu.be/DXHv74HkpfQ.