Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Când Biserica devine inamicul numărul 1 al cauzelor creștine!

Am citit cu strângere de inima că Papa Francisc ar fi afirmat susținerea pentru uniunile civile între persoane de același sex. Aș fi putut să tac. Dar dacă aș fi tăcut, aș fi dovedit lașitate.
De 15 ani mă împotrivesc uniunilor civile și nu pot să tac. Pe de altă parte, nu vreau să se înțeleagă că denigrez Vaticanul ori Biserica Catolică. Catolicii conservatori din întreaga lume au fost și ei la fel de perplexați și șocați ca și ceilalți creștini conservatori din celelalte confesiuni religioase.
[Link: dailycitizen.focusonthefamily.com/pope-francis-contradicts-clear-church-teaching-on-same-sex-unions]

Declarațiile persoanelor influente au consecințe. Ele ajută ori inhibă interesele legitime ale creștinilor ori valorile creștine. Pot propulsa interesele și valorile seculare în detrimentul nostru.
Întrebarea „poate Biserica deveni inamicul numărul 1 al creștinilor?” e îndrăzneață, dar nu ireverentă. Biserica Episcopală, Biserica Luterană, și, într-o mare măsura și Biserica Anglicană, au devenit atât de secularizate și seci privind valorile creștine, încât am putea spune că ele, mai mult ca secularismul, sunt un inamic mai redutabil și letal al creștinilor și al valorilor creștine.
La începutul acestei săptămâni am schimbat câteva fraze privind acest subiect cu o persoană influentă din România, în contextul deciziei date de Curtea Constituțională a Poloniei care recunoaște un drept la viață al copiilor nenăscuți care suferă de dizabilități.
Ei, a spus Curtea, nu pot fi eutanasiați ori avortați din simplul motiv că suferă, de exemplu, de sindromul Down. Ne întrebăm de ce în Polonia se poate, dar nu în România.

Afirmațiile Papei Francisc vor avea consecințe nefaste pentru creștini. De fapt, deja au consecințe. Homosexualii se folosesc de afirmațiile lui pentru a solicita căsătorii între persoane de același sex și promovarea drepturilor minorităților sexuale în numele „demnității umane”.
[Link: yahoo.com/news/sacramento-lgbtq-community-says-pope-033129011.html]

Dar vor fi și alte consecințe. Afirmații șocante și neambigue de acest gen descurajează mișcarea pro-familie și pro-căsătorie. Descurajează intelectualii catolici și nu doar pe cei care pledează în favoarea căsătoriei naturale. Împiedică extinderea unei culturi pro-familie și pro-căsătorie. Șubrezesc valorile și eforturile societății civile, în special partea ei conservatoare, pentru promovarea valorilor creștine.
Declarațiile Papei vor putea fi folosite împotriva noastră de dușmanii noștri seculari. CEDO are pe rol cazul României și a uniunilor civile în România. CEDO poate folosi declarațiile Papei în sprijinul unei decizii ostile României, pretinzând că societatea civilă și Biserica agreează că minoritățile sexuale trebuie să se bucure de aceleași oportunități pentru a-și forma „familii” în măsura egală cu restul societății.
Din nefericire, lista consecințelor negative la adresa creștinilor, a valorilor și a cauzei creștine, în general, va fi lungă.

Cele mai dificile bătălii pentru persoanele care luptă pentru valori nu sunt cu cei din afara mișcării pro-familie, ci cu cei din interior, cu cei care dețin funcții influente în comunitățile creștine, dar fac declarații și întreprind acțiuni care dau impresia că, într-adevăr, Biserica poate deveni, în mod voit ori din neatenție, inamicul numărul 1 al cauzei creștine.

Peter Costea, avocat și președintele Alianței Renașterea Națională