Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Comunicat din partea rețelei de biserici Harvest / Vertical

De câteva luni de zile, biserica Harvest din Timișoara în mod deosebit, dar și alte biserici din familia Harvest / Vertical Church Europe, au fost ținta unor atacuri succesive de defăimare, hărțuire și calomniere din partea unei persoane care susține că reprezintă comunitatea LGBT și valorile ei.

Deși inițial s-a încercat dialogul cu această persoană în vederea renunțării la atacurile sale, venite sub diferite nume și / sau pseudonime, de pe diferite conturi online în ultimele luni, înverșunarea împotriva bisericii și valorilor creștine a crescut și amenințările au continuat. Recent însă, atacurile au luat o altă formă și o altă amploare – persoana respectivă a creat o pagină de Facebook intitulată „Biserica Harvest LGBT Timișoara”. A preluat fraudulos sigla bisericilor Harvest / Vertical (care este sub copyright), fotografii cu membrii bisericii noastre, cât și anumite anunțuri și evenimente ale bisericii Harvest din Timișoara, toate fără permisiune, și le-a postat pe această pagină creată cu scopul de a produce confuzie, controverse și defăimarea lucrării Domnului. Noi am sesizat organele competente și mai ales Facebook, dar ne așteptăm la reacții și alte forme de răzbunare în spațiul public. De aceea, apreciem rugăciunile și ajutorul vostru.
Dorim să vă comunicăm toate acestea în scopul clarificării, reamintirii și încurajării.

Vrem să clarificăm faptul că noi, bisericile Harvest și toate celelalte biserici din rețeaua Vertical Church Europe, ne desfășurăm slujbele în locuri publice unde are acces orice persoană care respectă normele de decență comportamentală și de ordine publică, indiferent de orientarea sexuală, în vederea ascultării Evangheliei. Norma bisericii este Biblia, care condamnă păcatul homosexualității și, de aceea, ca unii care ne supunem învățăturii Sfintelor Scripturi, vom respecta adevărul biblic și, în dragoste, dorim să acordăm ajutor spiritual oricărei persoane care își dorește pocăința și mântuirea. Nu avem membri sau pastori care aderă, susțin sau trăiesc în acest stil de viață, așa cum au fost făcute afirmații și acuzații în spațiul public și on-line. Suntem biserici care susțin valorile morale, creștine și considerăm că modelul divin al familiei este cel de soț (bărbat) și soție (femeie), de tată (bărbat) și mamă (femeie).
Reamintim cu această ocazie tuturor bisericilor creștine că singurul potrivnic al bisericii și al credincioșilor este cel rău, care iată, începe să folosească noi căi prin care să denigreze lucrarea Domnului. De aceea, este important să avem discernământ spiritual să ne alegem bătăliile, să rămânem uniți și să nu ne lăsăm distrași sau învrăjbiți între noi, așa cum dorește Satan.

Vă încurajăm să vă rugați pentru protecția bisericilor noastre și a valorilor creștine în România, cât și pentru cei care au alte orientări sexuale, ca Domnul să Se îndure de ei. Vă îndemnăm să fiți deschiși pentru a vă apropia de ei cu Evanghelia, fiindcă Dumnezeu are putere să dea iertare și să aducă eliberare, vindecare și schimbare, și avem exemple în acest sens. Vă încurajăm să nu neglijați să abordați acest subiect în biserici și mai ales să oferiți dragoste și posibilitatea consilierii credincioșilor și necredincioșilor care sunt ispitiți în acest sens. Din experiența noastră, există credincioși care, din teamă, nu caută ajutor, deși majoritatea dintre ei își doresc, fiindcă Duhul Sfânt le cercetează conștiința.

Noi suntem chemați să nu respingem, ci să ajutăm, atât credincioșii, cât și necredincioșii, adică pe orice om care își dorește pocăința și salvarea din păcat și, astfel, trăirea unei vieți pentru gloria lui Dumnezeu.
Rețeaua bisericilor Harvest / Vertical Church

Sursa: fb.com/harvestarad/