Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Guvernul (PNL) se înstrăinează tot mai mult de noi

Ne-am obișnuit de mult cu înstrăinarea USR față de noi și valorile noastre. În ultimul timp, PNL dă semne similare de înstrăinare. Sâmbătă, cele două partide și-au dat mâna formând o alianță pentru alegerile locale în București.

Ieri am dat peste știrea alăturată conform căreia Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională un proiect de lege adoptat la sfârșitul lui iunie care avea ca obiectiv (1) înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile cu caracter sexual; (2) a celor înfăptuite de pedofili; și (3) eliminarea prescripției pentru prădătorii sexuali. Ultimul punct înseamnă că prădătorii sexuali pot fi dați în instanță pentru infracțiuni sexuale, inclusiv pedofilie, fără a lua în considerare când a fost înfăptuită infracțiunea. [Link: libertatea.ro/stiri/ludovic-orban-guvern-lege-pedepse-agresori-copii-ccr-3083814]

Am lecturat pe ici și colo motivarea Guvernului pentru neconstituționalitate. Guvernul pretinde că înăsprirea pedepselor și imprescribilitatea sunt discriminatorii la adresa infractorilor în comparație cu „infracțiuni similare și la fel de serioase” din punct de vedere moral.

Impresiile și pozițiile mele față de acțiunea Guvernului sunt previzibile. Contestația de neconstituționalitate este un gest grav și serios, dar și un semnal clar că PNL, USR, și dl Iohannis se înstrăinează tot mai mult de noi. În mod voit. Se înstrăinează și de valorile morale, de valorile creștine, de electoratul conservator care l-a votat. Se delimitează și de conservatorism și ce înseamnă a fi conservator.

Contestația dă de înțeles că, dimpotrivă, se urmărește scăderea vârstei legale pentru acte sexuale, pentru consimțământul între persoanele care întrețin relații sexuale. Se caută alinierea, în acest sens, a României cu țările occidentale. Minoritățile sexuale caută de mult timp scăderea vârstei legale pentru relații sexuale.

De asemenea, în unele țări din Occident s-au redus pedepsele pentru infracțiunile sexuale, în timp ce legea contestată de Guvern urmărea tocmai inversul. După gândirea guvernanților care se pretind de dreapta, România nu poate să acționeze în sens contrar.

Mai mult, contestarea legii indică o gândire care urmărește facilitarea exploatării sexuale a copiilor. Consecințele anulării legii vor fi exact acestea: exploatarea sexuală cruntă a copiilor, și chiar un pas spre legalizarea pedofiliei.

O altă consecință este instituționalizarea revoluției sexuale în România. Contestația dovedește o gândire pro-revoluție sexuală.

Dacă legea va fi declarată neconstituțională, se va face un pas grav înspre facilitarea traficului de ființe umane, o infracțiune care deja e deosebit de dificil de a fi dovedită în instanță.

Îndrăznesc să adaug că o altă consecință va fi ieftinirea valorii ființei umane, și diminuarea demnității și valorii intrinsece a victimelor prădătorilor sexuali.

O dreaptă modernă pro-europeană, cum se definesc USR și PNL, e o descindere în barbarism. A face priorități politice din instituționalizarea revoluției sexuale, pregătirea terenului pentru eventuala depenalizare, în timp, a pedofiliei, lipsa de respect față de demnitatea victimelor prădătorilor sexuali, nu constituie progres, ci descindere în întunecimea morală.

Milioane de români și-au pus încrederea în USR și PNL, dându-le voturile de-a lungul anilor. Dar, din punct de vedere moral și valoric, ne-au dezamăgit. Anul 2020 e din nou an electoral. E important să ținem în minte analfabetismul valoric al tuturor partidelor politice (de la stângă la dreapta) când vom merge din nou la vot.

Peter Costea