Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Scoția: închisoare pentru cei care dețin Biblia?

Nu eu am venit cu titlul acestui comentariu. Întrebarea, deloc retorică, a fost adresată de Conferința Episcopilor Catolici din Scoția ca răspuns la un proiect de lege care prevede până la 7 ani de închisoare pentru persoanele care „în public ori în privat incită la ură ori „posedă material care incită la ură”.

Poate asta însemnă închisoare și pentru cei care dețin Biblia, deoarece ea numește imoralitatea sexuală păcat?

Link: thetimes.co.uk/article/catholics-fear-hate-crime-law-will-criminalise-the-bible-d83ftg7wz [„Scotland’s Catholic Bishops have warned that possessing the Bible could become an offence under the SNP’s controversial hate crime laws”]

Practic, un om cu rațiune rămâne mut citind aceste lucruri. Dacă, de exemplu, un soț și soția lui își exprimă dezacordul cu imoralitatea sexuală ori ideologia de gen într-o discuție privată și confidențială, ar fi posibil ca unul dintre ei ori ambii să fie pasibili de a fi dați în judecată pentru „incitare la ură”? Ori, dacă un copil aude o astfel de discuție în familie și divulgă la autorități ceea ce a auzit, e posibil ca rezultatul să fie la fel?
Oare își dau seama cei care inițiază astfel de legi de profunda lor iraționalitate? De consecințele extreme, vătămătoare și de lunga durată a unor astfel de legi?

Probabil că cei care gândesc aceste legi cred că ele nu se vor întoarce împotriva lor. Dar se vor întoarce. Motivul e ușor de intuit: cei care votează astfel de legi sunt cei plini de ură, în primul rând la adresa creștinilor.
Bruxellesul ne numește „fasciști”, dl Iohannis „fanatici”, iar Scoția vrea să pună în închisoare creștinii pentru că gândesc ori se opun, cu vorba ori gândirea, manifestaților și mizeriilor imorale la care suntem siliți să privim ori să le acceptăm.

Imaginați-vă și scenariul acesta: un grup de creștini se strâng în Scoția la rugăciune și se roagă pentru reabilitarea minorităților sexuale și încetarea practicilor sexuale imorale în Scoția. Pot ei fi pasibili de închisoare?

Peter Costea