Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

http://radiofiladelfia.ro/images/crima-aciua-pastor.jpg

SOCANT: Pastor bistritean si fiul sau, omorati

 

O teribilă crimă a avut loc în Aciua, Satu Mare. Adrian Blaga era pastor asistent la biserica penticostală „Calvary Chapel” din Bistriţa şi conducea o fundaţie denumită „Începuturi noi” („New beginnings”). El era caracterizat de apropiaţi ca un „un om de valoare” al comunităţii din care făcea parte. 

Fiul său, Timotei Blaga, avea 9 ani şi practica lupte greco-romane la un club din Bistriţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Satu Mare, inspector Ana Petric, marţi seară un bărbat a anunţat autorităţile că în zona comunei Pomi a fost găsită o autoutilitară înmatriculată în judeţul Bistriţa-Năsăud, abandonată şi incendiată pe un câmp. 

În maşină au fost găsite cadavrele a două persoane – un bărbat de 39 de ani şi fiul acestuia, în vârstă de nouă ani. Conform sursei citate, dispariţia celor doi fusese anunţată de către soţia bărbatului, în cursul zilei de luni, la Poliţia Bistriţa, ei fiind daţi apoi în urmărire generală.

„Interiorul maşinii a fost într-adevăr incendiat, dar cadavrele nu au fost arse. Aveau numeroase lovituri la cap. Nu ştim ce s-a întâmplat. Din dispoziţia conducerii Poliţiei Române, o echipă complexă formată din ofiţeri specialişti ai Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din IGPR şi un expert criminalist din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va sosi în Satu Mare să acorde sprijin colegilor de la IPJ Satu Mare şi procurorului de caz, în elucidarea modului în care s-a produs decesul celor două persoane”, a declarat, miercuri, Ana Petric.

http://radiofiladelfia.ro/images/crima-aciua-pastor.jpg

Pastorul fusese legat și chinuit, iar băiatul avea lovituri puternice la cap și mai multe tăieturi pe gât. Mobilul crimei pare să fi fost banii – Adrian Blaga tocmai retrăsese din bancă o sumă mare.

Pastor al bisericii „Calvary Chapel”, era un om extrem de atașat de copii, ridicând mai multe orfelinate și ocupându-se de zeci de suflete aflate în dificultate.

În ultima predică pe care a ținut-o în fața credincioșilor, pastorul Blaga le-a povestit despre un vis extrem de ciudat:

„Am avut un vis. Eram pe un cal alb și mergeam pe o apă până la genunchi; era curată și frumoasă când cineva m-a atacat”, a declarat victima înainte de crimă.

În ziua tragediei, pastorul și-a luat rămas bun de la o familie cu 10 copii de care trebuia să aibă grijă în ziua următoare.

Cunoscuții pastorului își amintesc că acesta le-a spus că vrea să cumpere niște terenuri în Satu Mare să construiască un orfelinat. De aceea a și scos o sumă mare din bancă.

Vom reveni cu detalii.