Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Taxiuri care afiseaza in mod obligatoriu versete biblice într-un oras din Filipine

635 de kilometri la sud de Manila, chiar în mijlocul insulelor Filipine, se află un paradis tropical inundat de frumusețe naturală. Este ușor de observat de ce insula Bohol este una dintre cele mai cunoscute destinații turistice ale țării. Kilometru după kilometru de plaje cu nisip alb și ape curate ca și cristalul atrag vizitatorii entuziasmați din lumea întreagă. Dar această insulă liniștită mai este cunoscută și pentru altceva… mii de taxiuri pe trei roți, gălăgioase, cunoscute ca triciclete, sunt principalul mijloc de transport al insulei.

mc 548 taxi 02

”Poate să te ducă în orice parte a insulei. Este ieftină și intră în ea între 4-7 oameni”, spunea Dennis Cantina, producător de triciclete.

Dennis Cantina construiește triciclete de zece ani. El și mulți alții care locuiesc aici vă vor spune că acestea nu sunt niște triciclete obișnuite.

”Pe lângă faptul că sunt un mijloc de transport sigur, pe spatele fiecărei triciclete se găsește un mesaj al speranței și asta mă încurajează să continui”, spunea Dennis Cantina.

În urmă cu 22 de ani, oficialii capitalei Tagbilaran au emis o hotărâre potrivit căreia toate tricicletele trebuie să aibă scris un verset pe partea din spate a vehiculului. Lucille Lagunay este unul dintre consilierii orașului.

”Cu un mesaj biblic pe spatele vehiculului, călătorii ajung să vadă versetele în fiecare zi și acest lucru ajută la păstrarea unei atmosfere de pace în oraș”, spunea Lucille Lagunay, consilier local.

Lagunay spunea că această idee a ajutat la scăderea numărului de infracțiuni, la consolidarea familiilor și la o atmosferă de pace în oraș, comparativ cu alte orașe mari din Filipine:

”În fiecare zi, călătorii pot să vadă mesajele biblice. Cine se mai gândește la infracțiuni când vede pasaje biblice peste tot?”

La primăria din Tagbilaran, Samuel Belderol a oferit licențe pentru aceste triciclete care poartă mesaj biblic în ultimii 20 de ani șoferilor care au dorit să conducă astfel de taxiuri.

”Acesta este singurul loc din Filipine care are o astfel de hotărâre. Vrem ca lumea să știe că suntem un oraș care se teme de Dumnezeu și că aceste versete biblice ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu”, a afirmat Samuel Belderol, funcționar public.

Belderol spunea că dacă un șofer refuză să pună versetul acesta este amendat sau i se retrage licența:

”Emitem numai trei mii de licențe în fiecare an. Fiecare trebuie să aibă un verset pe ea. Nu este permisă duplicarea lor.”

Când șoferul tricicletei își primește vehiculul acesta merge la primărie. Consilierii primăriei îi vor oferi acestuia o licență și un verset biblic. După ce primește versetul, acesta vine la domnul Buala, care în ultimii 20 de ani a pictat aceste versete pe spatele vehiculului.

mc 548 taxi 03”Îmi plac versetele. În timp ce le scriu sunt inspirat de ele. Acesta este Cuvântul lui Dumnezeu care ne oferă călăuzire”, mărturisea Siongiex Buala.
Cu ani în urmă, oamenii obișnuiau să deseneze mesaje obscene, dar hotărârea dată de primărie a schimbat lucrurile. Acum, când citești Cuvântul lui Dumnezeu, nu poți decât să te simți viu, chiar și puțin din Cuvântul lui Dumnezeu te face fericit.

Acesta este și sentimentul multor șoferi și călători pe care cei de la CBN i-a întâlnit pe stradă.

”Oamenii îmi mulțumesc tot timpul pentru versetul meu. Ei spun că îi atinge. Întotdeuna este un mod bun de a le aminti că Dumnezeu există”, spunea Crisenel Escudero, proprietar de tricicletă.

”Sunt bucuroasă când citesc versetele, mai ales când am o problemă. Îmi oferă speranță”, mărturisea Delia Mascardo, pasager.

Localnicii recunosc că tricicletele fac zgomot și că uneori sunt ca un ghimpe. Dincolo de avantaj, localnicii spun că rezidenții și vizitatorii trebuie să se concentreze la mesajul de pe spatele acestor vehicule.

”Ne amintește de importanța Bibliei și că ne putem concentra la bunătatea lui Dumnezeu și la toate lucrurile pe care le-a făcut pentru noi”, a afirmat Dennis Cantina.

Stire difuzata in Mapamond crestin 548 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/