Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Un cunoscut pastor baptist se numara printre cele mai admirate persoane in 2012

Conform sondajului realizat intre 19-22 decembrie 2012, in topul celor mai apreciate persoane in anul 2012 în urma lui Barack Obama, Nelson Mandela, Mit Romney, dar surclasând alte personalități mult mai vizibile în anul care a trecut precum George W Bush, Papa Benedict al XVI-lea, Bill Clinton, Dalai Lama se afla cunoscutul pastor baptist Billy Graham.

 

Prezența lui Billy Graham în acest top nu este deloc întâmplătoare dacă ținem cont de faptul că pastorul baptist, aflat în prezent la vârsta de 94 de ani, s-a numărat între primele zece personalități admirate de 56 de ori începând cu 1955, depășind orice altă personalitate din acest punct de vedere.  Următoare persoană care apare menționată frecvent în topul realizat de Gallup este Ronald Reagan care apare menționat de 31 de ori. 

 

Billy Graham este unul dintre liderii religioși reprezentativi ai lumii care, în timpul regimului comunist a vizitat România și a avut o campanie de evanghelizare care s-a desfășurat în diverse locuri din țară. Membrii familiei sale, în special fiul său, Franklin Graham este continuatorul programelor evanghelistice ale lui Billy Graham. Și el a vizitat recent țara noastră, iar în prezent se fac demersuri pentru un nou eveniment evanghelistic de talie națională.

Actualmente pastorul baptist Billy Graham locuiește în Carolina de Nord unde s-a retras odată cu slăbirea stării de sănătate. În prezent una dintre cele mai recente cărți ale lui Billy Graham, Nearing Home, se află în proces de traducere și va fi lansată în limba română de Uniunea Bisericilor Baptiste din România în cursul anului 2013.

Sursa: revistacrestinulazi.ro