Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Acuzată de „discurs de ură” împotriva LGBT, o deputată creștină finlandeză este declarată nevinovată

Astăzi, libertatea religioasă și libertatea de exprimare înregistrează o victorie importantă în Europa.

  • Toate acuzațiile împotriva deputatei finlandeze creștine Päivi Räsänen și a Episcopului Pohjola au fost respinse în unanimitate în urma unui proces de mare profil privind libertatea de exprimare și libertatea religioasă
  • Fostul Ministru de Interne finlandez s-a confruntat cu patru acuzații penale pentru că a împărtășit convingerile sale bazate pe credința creștină

Un tribunal finlandez a susținut astăzi dreptul la libertatea de exprimare, respingând toate acuzațiile împotriva deputatei creștine Päivi Räsänen și a Episcopului Juhana Pohjola. Într-o decizie unanimă, instanța a concluzionat că „nu este de competența instanței districtuale să interpreteze conceptele biblice”. Procuratura a fost obligată să plătească peste 60.000 de euro cheltuieli de judecată și are la dispoziție șapte zile pentru a contesta hotărârea.

Fostul Ministru de Interne a fost acuzat de „discurs de ură” pentru că și-a împărtășit opiniile bazate pe credința creștină despre căsătorie și etica sexuală într-o postare pe Twitter în 2019, o dezbatere radio tot în 2019 și într-o broșură în 2014. Episcopul Pohjola a fost acuzat pentru publicarea broșurii lui Räsänen în congregația lui.

Cazul lor a atras atenția presei globale în acest an, deoarece experții în drepturile omului și-au exprimat îngrijorarea față de amenințarea pe care acest caz o reprezintă pentru libertatea de exprimare în Finlanda.

„Sunt atât de recunoscătoare că instanța a recunoscut amenințarea la adresa libertății de exprimare și a decis în favoarea noastră. Simt că mi-a fost luată o povară de pe umeri odată cu această achitare. Deși sunt recunoscătoare că am avut șansa de a susține libertatea de exprimare, sper ca această hotărâre va ajuta la prevenirea altora de a trece prin aceeași încercare”, a declarat Päivi Räsänen după victoria de astăzi.

Citeste mai mult pe tribuna.us