Radio crestin Filadelfia

Radio Filadelfia

Comunicat de presa despre revizuirea constitutiei al Uniunii Baptiste

Cultul Creștin Baptist din România apreciază eforturile depuse de către Comisia Comună a Camerei Deputaților și a Senatului pentru revizuirea Constituției exprimând, totodată, următoarele obiecții față de propunerea adoptată:

 
Cultul Creștin Baptist din România solicită ca, potrivit principiilor exprimate în adresa înaintată Comisiei la data de 18 martie 2013 cu privire la art. 48, familia să fie definită ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între bărbat și femeie. Definirea familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între soți anunță renunțarea în societatea românească la responsabilitatea morală față de familie, responsabilitate pe care societatea o are împreună cu aceea de a garanta drepturile și libertatea individului.
 
Cultul Creștin Baptist din România consideră că propunerea ce afirmă că: România recunoaşte rolul istoric al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte este discriminatorie față de celelalte confesiuni creștine, față de credința iudaică și față de restul cultelor recunoscute de lege. Menționarea în exclusivitate a unuia dintre culte nu contribuie la claritatea exprimării și sugerează o clasificare / ierarhizare a cultelor prin includerea majorității într-o categorie inferioară față de cel privilegiat prin încadrarea exclusivistă. 
 
Credincioșii baptiști din România se roagă ca Dumnezeu să îi călăuzească și să îi sensibilizeze în continuare pe toți cei chemați să își aducă contribuția la modernizarea Constituției și, implicit, a statului român.
 
Otniel Ioan Bunaciu
Președinte, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România

București, 21 iunie 2013